Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Brommobiel

brommobielen-apeldoorn

De brommobiel is een volwassen alternatief voor de auto. Droog en comfortabel kunt u genieten van grenzeloze mobiliteit omdat u met ieder rijbewijs mag rijden in een brommobiel.

Historie

De brommobiel vindt zijn oorsprong in Frankrijk en Italië. In deze zeer uitgestrekte, voornamelijk agrarische landen was er een grote vraag naar een transportmiddel voor twee personen met bagage en dit zonder autorijbewijs.
Huisvrouwen moesten alle verplaatsingen doen met een bromfiets, in weer en wind, dikwijls kilometers verwijderd van de supermarkt, het postkantoor of de markt. Er was behoefte aan een comfortabel en overdekt vervoersmiddel zonder dat daar een rijbewijs voor vereist is.
Al in de zeventiger jaren werden er veel voertuigen aangeboden met 3 wielen en 50cc 2-takt benzinemotor. Eigenlijk waren dit niet meer dan overdekte bromfietsen en de kwaliteit liet dikwijls te wensen over. Met de introductie van de dieselmotor kwam in 1983 de brommobiel in een nieuwe fase. Deze zijn zeer solide, zuiniger en veel betrouwbaarder. Met de jaren zijn brommobielen volwaardige voertuigen geworden met alle comfort van een “normale auto”.

Microcar en Ligier

Al sinds 2003 vertegenwoordigen wij het brommobielmerk Microcar. Sinds 2014 kunt u bij ons ook terecht voor Ligier brommobielen.
Microcar en Ligier zijn al jaren de best verkopende brommobielmerken van Nederland. Dat komt onder andere door het ruime aanbod, de hoge veiligheid en ontwikkelen van nieuwe en innovatieve ideeën.
Microcar en Ligier brommobielen bieden u diverse belangrijke voordelen, denkt u hierbij aan:

  • Droog, comfortabel en betrouwbaar rijden
  • Eenvoudige bediening
  • Met ieder rijbewijs te besturen
  • Altijd uitgerust met automaat
  • Voldoende ruimte voor twee personen en een grote hoeveelheid bagageruimte
  • Een laag verbruik, slechts 1 liter nodig voor 30 kilometer
  • Geen wegenbelasting en APK plicht

De brommobiel is inmiddels een gemeengoed geworden op de Nederlandse wegen. Niet zo verwonderlijk met alle eerder genoemde voordelen. Wanneer u meer wilt weten over brommobielen kunt contact met ons opnemen of bij ons langskomen. Wij staan u graag te woord om u uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden.

Occasions

Ook voor de aanschaf van een brommobiel occasion kunt u bij ons terecht. Wij hebben altijd diverse gebruikte brommobielen voor u op voorraad. Mochten wij op dit moment geen brommobiel hebben staan die bij uw wensen aansluit dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We kijken dan samen met u welk merk en model het beste bij uw wensen aansluit en gaan vervolgens voor u op zoek naar de juiste brommobiel voor u.