Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Steenmarter

Knagende steenmarters

Afgelopen week kregen wij een auto in de werkplaats waar een steenmarter onder de motorkap heeft gezeten. Hij heef de isolatie van de motorkapbekleding weggevreten, waarschijnlijk om die plek te gebruiken als schuilplaats.

Steenmarter heeft aan motorkapbekleding geknaagd

Wat komen deze steenmarters doen?

Marters komen af op rubberen delen van de auto waar visolie in zit. Hier knagen zij aan, meestal uit speelsheid. Dit kan wel erg gevaarlijk zijn, ze knagen namelijk aan alle slangen die zij tegenkomen. Zo ook aan remslangen, dit is uiteraard erg gevaarlijk.

Marters zoeken vaak meerdere schuilplaatsen in hun territorium. Mocht er bij een auto een steenmarter hebben gezeten en een andere marter ruikt dit, wil hij deze schuilplaats overnemen. Eenmaal een marter bij uw auto trekt dus meer marters aan.

Wat kan u doen tegen marters?

U kan voorkomen dat er een mater onder uw auto komt. Er zijn verschillende marterspray’s die deze beestjes weghoudt. Dit is een vloeistof die marters weghoudt. Dit heeft helaas maar een tijdelijke werking.
Een betere en structurele oplossing is een marter verdrijver. Deze zendt een akoestisch en optisch signaal uit wat marters weghoudt bij de auto. Deze verdrijvers zijn ook bij ons verkrijgbaar.

Deze marter had ook nog een vogel meegenomen onder de motorkap, arm dier!