Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Autobedrijf van As 50 jaar lid van BOVAG

Cor van As van Autobedrijf van As uit Apeldoorn ontvangt het jubileumschild uit handen van Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter van BOVAG.

Autobedrijf van As viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het onafhankelijke autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van bondsvoorzitter Bertho Eckhardt ontving Cor van As van een speciaal schild.

Autobedrijf van As staat al meer dan een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Deze drie kernwaarden zijn precies die waarden waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  Autobedrijf van As biedt dit bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij BOVAG.’

Historie

Begin jaren zestig begon Cor van As senior het autobedrijf vanuit de schuur bij zijn ouderlijk huis. In korte tijd werd bekend dat uw auto in goede handen was bij Cor van As senior. Al snel werd de schuur te klein om al het werk in te verrichten. Het bedrijf verhuisde daarom naar de Orderparkweg. Ook hier groeide het autobedrijf uit zijn jas, zelfs na een aantal uitbreidingen en verbouwingen in het pand. Begin jaren tachtig verhuisde Autobedrijf van As naar de Hattemse Beek 61 waar het bedrijf op dit moment nog steeds gevestigd is. Na diverse merken vertegenwoordigd te hebben, waaronder Trabant, Mazda en Subaru, is het bedrijf sinds de eeuwwisseling helemaal onafhankelijk. “Dit vooral om de kwaliteit van ons bedrijf en het onafhankelijke advies naar onze klanten te waarborgen” aldus Cor van As die het bedrijf in 1992 overnam van zijn vader. Inmiddels is Kees van As ook werkzaam in het bedrijf, de derde generatie alweer.

Lid sinds 1965

BOVAG zelf bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewieler-specialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd. Vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.