Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Citycar/brommobiel

De elektrische Ligier Myli

Wilt u zonder gedoe zelf op pad gaan? Niet wachten op het openbaar vervoer, een taxi of anderen lastig moeten vallen als u weg wilt? Dan is een brommobiel een praktische uitkomst voor u.

De term brommobiel is vroeger ontstaan omdat de voertuigen “brommen”. Dat komt doordat ze voorzien zijn van een dieselmotor en een dieselmotor nou eenmaal meer bromt. De tijd heeft de term echter ingehaald. De dieselmotoren zijn vele malen stiller en ook zuiniger geworden. En tegenwoordig zijn er ook diverse elektrische modellen. De term brommobiel is dus wat achterhaalt. Beter kunnen we spreken van een Citycar.

Wat kunt u van een citycar verwachten? Het makkelijkste antwoordt daarop is: hetzelfde als van een auto, maar dan met een maximale snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur. U zit net als in een auto droog, rijdt net als een auto over de weg en parkeert op de parkeerplekken waar een auto ook parkeert. Een belangrijk voordeel is dat u geen auto rijbewijs (B-rijbewijs) meer nodig heeft. Kunt u, of wilt u, uw autorijbewijs niet verlengen dan blijft uw rijbewijs voor het rijden in een citycar (AM-rijbewijs) geldig. Als u een rijbewijs heeft hoeft u dus geen examen te doen om in een citycar te mogen rijden. Voor een citycar betaald u géén wegenbelasting en er is géén APK plicht. Wel is het verstandig om 1 keer per jaar of per 5.000km een onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

In een citycar is er plek voor twee personen en een boel bagage. Uw boodschappen, rollator of weekendtassen passen moeiteloos in de kofferbak. Dankzij de lage en vlakke laadvloer tilt u uw spullen makkelijk in en uit.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het begint met het geven van een goed advies. Op basis van uw wensen informeren en adviseren wij u. Bij het adviseren hoort ook een proefrit. U kunt proefrijden in nieuwe of gebruikte citycars. Wanneer u besluit een citycar aan te schaffen kunnen wij u een citycar leveren. Dat kan zowel een nieuwe als een gebruikte zijn. Sinds 2003 zijn wij dealer van Microcar en sinds 2014 van Ligier. We hebben meerdere merken (Microcar en Ligier maar ook andere merken en modellen) op voorraad waardoor u meerdere modellen kunt bekijken en vergelijken.

Kopen of leasen? Nieuw of gebruikt?

Citycars kunt bij ons kopen maar ook leasen. Beide mogelijkheden hebben voordelen en nadelen. Ook daar kunnen wij u in adviseren. Leasen kan vanaf € 399,- per maand, inclusief verzekering, onderhoud en afschrijving.

We hebben niet alleen nieuwe citycars staan. Een gebruikte citycar is ook een goede optie. We hebben meerdere merken en modellen staan waardoor u kunt vergelijken en een afgewogen keuze kan maken.

John Hagen en Kees van As bij de Ligier JS60 Sport Ultimate

John Hagen en Kees van As bij de Ligier JS60 Sport Ultimate