Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Borg, huursom en eigen risico helder uitgelegd

Auto huren in Apeldoorn of Ugchelen, duidelijke uitleg over borg, huursom en eigen risico

Wat is de borg? En hoe wordt het borgbedrag berekend? Dat leggen we hier uit.

De borg is het bedrag dat u betaald bij het ophalen van een huurauto. De borg bestaat uit twee delen; de huursom en het gekozen eigen risico. Samen noemen we dit de borg.

Een rekenvoorbeeld:

Stel u huurt bij ons een auto voor een week. Bijvoorbeeld om op vakantie te gaan. De huurprijs voor een week is € 200,-. Het eigen risico waar u voor kiest is € 350,-. Dan is de borg € 200,- + € 350,- = € 550,-. Dit bedrag betaald u bij het ophalen. Dat doen we altijd per pin (niet contant en niet met creditcard).

Zijn er bij het inleveren van de auto geen bijzonderheden? Dan krijgt u de € 350,- weer terug. Op die manier heeft u precies het huurbedrag betaald. Niets te veel en niets te weinig. Dit bedrag pinnen wij aan u terug. Denkt u bij het terugbrengen van de auto aan uw pinpas?

Zijn er wel bijzonderheden? Bijvoorbeeld omdat u extra kilometers gemaakt heeft of is er onverhoopt schade ontstaan? Dan verrekenen we dat met de borg.

Nog even over het eigen risico:

Standaard is het eigen risico in geval van schade € 750,-. Dit bedrag betaald u als er geen tegenpartij is waarop de schade verhaald kan worden. Bijvoorbeeld wanneer u zelf schade heeft gereden. Maar ook wanneer iemand anders schade heeft veroorzaakt maar geen briefje heeft achter gelaten. Voor € 9,- per dag kunt het eigen risico verlagen naar € 350,-.

Kiest u voor het hogere eigen risico dan is de borg ook hoger; de borg is de huursom + het eigen risico. Dus met het verlagen van het eigen risico verlaagt u gelijk de borg.

Heeft u nog vragen? We staan u graag te woord. U kunt bellen met 055 – 541 88 33, e-mail naar authopper@vanasapeldoorn.nl, of kom langs aan de Hattemse Beek 61 in Apeldoorn.

Gelijk uw huurauto, bus of aanhanger huren? Klik hier om direct uw reservering aan te maken.