Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Onderhoud aan uw auto

Hoe vaak moet uw auto naar de garage voor onderhoud en waarom? Hoe vaak u moet gaan staat in het instructieboekje, het verschilt nogal per merk en model. De meeste nieuwere auto’s geven tegenwoordig al een melding op het dashboard als hij toe is aan een onderhoudsbeurt. Wat is nou het verschil tussen een kleine en een grote beurt?

Bij een kleine beurt ververst de monteur onder andere de olie, vervangt het oliefilter en kijkt naar onderdelen als uitlaat, accu, remmen en lichten. Bij een grote beurt worden ook het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd. Buiten dat krijgen de remmen ook een schoonmaakbeurt. De remmen schoonmaken kan hoge slijtage- en brandstofkosten voorkomen. Een remklauw zal blijven hangen omdat deze op den duur vast gaat zitten, zo oefent hij een remmende werking uit op het wiel. Hierdoor slijt een remblok een stuk harder en kan het zijn dat de remblok onbruikbaar wordt door oververhitting.

Naast dat de remmen worden gepoetst, worden ook de bogies, lucht- en brandstoffilters vervangen. Het is van belang om tussen de beurten door regelmatig uw banden, oliepeil, verlichting en uw koel- en ruitenwisservloeistof laat controleren. Wij staan graag voor u klaar. Mocht u een afspraak willen maken voor onderhoud aan uw auto, vindt u hier al onze contactgegevens.