Autobedrijf van As
50 jaar lid van BOVAG

Tijd voor zomerbanden?

Zomerbanden of winterbanden

Wanneer de klok naar de zomertijd gaat en de zon zich meer laat zien komt de vraag naar voren; wanneer is het tijd om de zomerbanden te laten monteren? Om die vraag goed te beantwoorden is het belangrijk om te weten wanneer de zomerbanden in het voordeel zijn ten opzicht van de winterbanden.

Het omslagpunt ligt op 7 graden. Boven de 7 graden is het meestal beter om op zomerbanden te rijden. Onder de 7 graden is het beter om op winterbanden te rijden.

Meestal, dus niet altijd?

Nee, dat klopt. Wanneer het bijvoorbeeld 8 graden is maar we hebben een periode met veel regen dan hoeven zomerbanden niet in het voordeel te zijn. Winterbanden kunnen water beter afvoeren dan zomerbanden. Daarom zijn er situaties waarin de temperatuur boven de 7 graden is en het advies toch kan zijn om nog even op de winterbanden door te rijden.

Oké… maar wanneer is wisselen dan verstandig?

Dat ligt eraan rond welke tijd van de dag u met uw auto rijdt.

In de weerberichten kijken we vaak naar de maximumtemperatuur van die dag. Als die voor morgen 10 graden is zou u kunnen denken: kom maar op met de zomerbanden! Maar die maximumtemperatuur wordt vaak pas in de tweede helft van de middag bereikt. ’s Ochtends om 7 uur kan het zomaar rond het vriespunt zijn. En dan is beter om op winterbanden te rijden. Houd daarom niet alleen de maximumtemperatuur in de gaten, maar ook de minimumtemperatuur.

Wanneer we naar weersvoorspelling voor de komende tijd kijken dan is ook de minimumtemperatuur ’s nachts hoog genoeg om veilig te kunnen wisselen naar winterbanden.

Bel 055 – 541 88 33 voor het maken van een afspraak.

 Corona maatregelen

In verband met de richtlijnen van het RIVM vragen we u niet binnen te wachten, maar om bijvoorbeeld een rondje te gaan wandelen. Het wisselen duurt ongeveer 30 minuten. Kan of lukt dat niet? Dan kunt u binnen wachten.

We plannen maximaal 1 wissel tegelijk en houden extra tijd vrij tussen de wissels. Dat is minder efficiënt maar alleen samen krijgen we Corona onder controle. Zeker zijn dat u terecht kunt op een door u gewenste tijd? Bel ruim van te voren, dan is er vaak veel mogelijk; 055 – 541 88 33.